University of Twente Student Theses

Login

Planning van longpatiënten onder de loep genomen. Bachelor opdracht: objectieve analyse van de patiëntenplanning op de afdeling longgeneeskunde in het Deventer Ziekenhuis.

Ploeg, A.G. (2018) Planning van longpatiënten onder de loep genomen. Bachelor opdracht: objectieve analyse van de patiëntenplanning op de afdeling longgeneeskunde in het Deventer Ziekenhuis.

[img] PDF
3MB
Abstract:In opdracht van het Deventer Ziekenhuis is er een analyse gedaan naar de planning van patiënten op de longafdeling. Er lag namelijk veel druk op de planning. De agenda’s van de longartsen zaten al een lange tijd vooruit vol gepland. Om patiënten binnen het bepaalde termijn te zien, werd er een mogelijkheid gezocht in overleg met de desbetreffende arts. Hierdoor ontstonden vaak boekingen buiten de rasters van de artsen. Als resultaat hiervan waren artsen en secretaresses van mening dat het in de agenda aan logica ontbrak. Het doel van dit onderzoek is een spreekuurraster te creëren, waar ruimte is voor de patiënten die binnen een bepaalde termijn gezien moeten worden. Tevens wordt er een advies gegeven over de gehele planning. Er is per arts een aantal plekken voor patiënten met hoge urgentie vastgesteld en we adviseren een bellijst op te stellen. In de bellijst staan patiënten die elk moment gebeld kunnen worden voor een vervroegde afspraak. Bovendien wordt er aangeraden om een planner aan te wijzen. De planner is het eerste aanspreekpunt voor de artsen en mag het raster wijzigen. Tenslotte raden we aan om de vakantieplanning van de artsen en het overige personeel op elkaar af te stellen.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Deventer Ziekenhuis, Deventer, Nederland
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:58 process technology, 85 business administration, organizational science
Programme:Industrial Engineering and Management BSc (56994)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/75231
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page