University of Twente Student Theses

Login

Een nieuwe stap in de verbetering van de artificiële pancreas : het verbeteren van de kalibratie van de Enlite-glucosesensor voor de bihormonale artificiële pancreas, door het gebruik van een model dat de relatie beschrijft tussen bloedglucoseconcentratie en sensoruitkomst

Leeuw, A.S.D. de and Jelsma, S.B. and Wösten, M. and Schoonhoven, A.D. (2018) Een nieuwe stap in de verbetering van de artificiële pancreas : het verbeteren van de kalibratie van de Enlite-glucosesensor voor de bihormonale artificiële pancreas, door het gebruik van een model dat de relatie beschrijft tussen bloedglucoseconcentratie en sensoruitkomst.

Full text not available from this repository.

Full Text Status:Access to this publication is restricted
Abstract:De artificiële pancreas (AP) van Inreda Diabetic B.V. kan verandering brengen voor Diabetes Mellitus type 1 (DM1) patiënten. De AP dient autonoom insuline of glucagon toe om de glucosespiegel te reguleren, waarbij de glucosesensoren gekalibreerd worden aan de hand van een vingerprik. Om het aantal benodigd vingerprikken te verminderen, is een model opgesteld dat een nieuwe kalibratiemethode beschrijft. Het model is getest met data van een in vivo experiment. De karakteristieken van de sensoren zijn bepaald met een in vitro experiment. Om te kijken naar het verschil tussen de huidige en nieuwe kalibratiemethode zijn MARD-waarden bepaald, die bij de huidige kalibratie 16.7% en 18.0% zijn waar 18 vingerprikken voor nodig waren. Bij de nieuwe kalibratie zijn de MARD-waarden bepaald bij 3 vingerprikken (29.6 en 27.5%), 4 vingerprikken (17.0 en 29.6%) en 4 vingerprikken waarbij het verloop van de sensor mee is genomen (22.0 en 23.2%). Voor de nieuwe methode zijn minder vingerprikken nodig, maar toont over het algemeen hogere MARD-waarden ten opzichte van de huidige methode. De resultaten tonen een veelbelovend beeld voor verder onderzoek, waarbij de methode onder andere verbeterd en gevalideerd dient te worden op meerdere personen.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:44 medicine
Programme:Technical Medicine BSc (50033)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/75408
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page