University of Twente Student Theses

Login

Planning op de dagbehandeling : interventies voor zowel korte als lange termijn in de huidige planningsmethode, zodanig dat er een betere match is tussen vraag en aanbod.

Maljaars, M. (2018) Planning op de dagbehandeling : interventies voor zowel korte als lange termijn in de huidige planningsmethode, zodanig dat er een betere match is tussen vraag en aanbod.

[img] PDF
2MB
Abstract:In opdracht van het Deventer Ziekenhuis is een onderzoek verricht naar de huidige planningsmethoden die worden gehanteerd op de dagbehandeling. Op de dagbehandeling is een ervaren probleem met de grote variatie in het aantal patiënten per dag, wat resulteert in een hoge werkdruk voor de verpleegkundigen en langere wachttijden voor patiënten op drukke dagen en inefficiënt capaciteitsgebruik op rustige dagen. Dit rapport presenteert een kwalitatieve en cijfermatige analyse van de huidige situatie. In dit onderzoek zijn interventies opgesteld om een betere match tussen vraag en aanbod te realiseren. Aan de hand van de patiëntaantallen is gezamenlijk met de belanghebbenden de werkdruk voor de verpleegkundigen gemeten, is er naar de capaciteit gekeken en zijn op basis van mogelijke interventies conclusies en aanbevelingen gegeven.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Deventer Ziekenhuis, Deventer, Nederland
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:58 process technology, 85 business administration, organizational science
Programme:Industrial Engineering and Management BSc (56994)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/75529
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page