University of Twente Student Theses

Login

Verschil tussen de ingeschatte en uiteindelijke verwerkte hoeveelheid wapening in dekken en U-bakken bij het project Westfrisiaweg

Kroes, A. (2018) Verschil tussen de ingeschatte en uiteindelijke verwerkte hoeveelheid wapening in dekken en U-bakken bij het project Westfrisiaweg.

[img] PDF
2MB
Abstract:Uit voorgaande onderzoeken is gebleken dat een verschil bestaat tussen de hoeveelheid wapening die in de tenderfase is ingeschat en de uiteindelijk verwerkte hoeveelheid wapening (ΔAO-UO). Een van deze onderzoeken is het Lean6Sigma onderzoek. In dit onderzoek zijn 39 dekken geanalyseerd om erachter te komen wat de ΔAO-UO van deze dekken is. Hieruit bleek een enorme spreiding tussen de ingeschatte en uiteindelijk verwerkte hoeveelheid wapening te bestaan. Op basis van deze analyse is een doel vastgesteld voor de ΔAO-UO van toekomstige infrastructurele bouwprojecten: het gewogen gemiddelde moet op 0% uitkomen en de bandbreedte moet tussen de -10% en +10% liggen. Om dit doel te bereiken zijn de verschillende problemen die de ΔAO-UO veroorzaken onderzocht (zogenoemde invloedsfactoren) en zijn op basis daarvan verbetermaatregelen aan het ontwerpproces gedefinieerd. In dit onderzoek is gezocht naar een antwoord op de hoofdvraag “Heeft het verbeterde ontwerpproces uit het Lean6Sigma onderzoek bijgedragen aan het inschatten van de hoeveelheid wapening in dekken en U-bakken als deze inschatting vergeleken wordt met de hoeveelheid wapening in dekken en U-bakken die uiteindelijk verwerkt is bij het project N23 Westfrisiaweg?” In het onderzoek is gefocust op de constructieonderdelen dekken en U-bakken van kunstwerken van de N23 Westfrisiaweg. De N23 Westfrisiaweg bevat een groot aantal kunstwerken en is daarom geschikt bevonden om te analyseren. Verder bevatten dekken en U-bakken relatief veel wapening en heeft het daarom toegevoegde waarde om dit te onderzoeken.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Civil Engineering BSc (56952)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/75802
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page