University of Twente Student Theses

Login

De kwaliteit van participatie : een onderzoek naar de legitimiteit van het interactieve proces voor de totstandkoming van de StructuurvisiePlus in de gemeente Lingewaard

Broeke, H.L. ten (2006) De kwaliteit van participatie : een onderzoek naar de legitimiteit van het interactieve proces voor de totstandkoming van de StructuurvisiePlus in de gemeente Lingewaard.

[img] PDF
487kB
Abstract:Inmiddels kan worden geconstateerd dat er bijna geen (lokale) overheid meer is te vinden, die niet experimenteert met een vorm van interactieve beleidsvorming. Sinds het begin van de jaren negentig worden in veel gemeenten belanghebbenden vroegtijdig en intensiever betrokken bij de beleidsvorming. Er is echter nog maar weinig empirisch vergelijkend onderzoek verricht naar lokale interactieve beleidsvorming. Met het onderzoek naar het interactieve proces dat in de gemeente Lingewaard is toegepast voor de totstandkoming van de StructuurvisiePlus hoop ik een bijdrage te leveren aan een succesvol toepassen van interactief beleid met als doel tot vergroting van het draagvlak van het beleid te komen.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration MSc (60644)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/766
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page