University of Twente Student Theses

Login

Herontwerp PO Duurzaam : een vernieuwde 4 havo context-concept praktische opdracht over duurzaamheid qua inhoud en activerende didactiek

Bonnema, R.A. (2018) Herontwerp PO Duurzaam : een vernieuwde 4 havo context-concept praktische opdracht over duurzaamheid qua inhoud en activerende didactiek.

[img] PDF
4MB
Abstract:Voor het vak Onderzoek van Onderwijs heb ik onderzoek gedaan naar het verbeteren van een vakoverstijgende praktische opdracht over duurzaamheid op mijn stageschool de R.K.S. St Canisius. Voor het verbeteren hiervan is een literatuuronderzoek en een praktijkonderzoek, waarbij de initiële praktische opdracht is geëvalueerd, gedaan. Bij het literatuuronderzoek is gekeken naar de kenmerken van een context-concept benadering, de diepgang voor het onderwerp duurzaamheid op basis van de havo syllabus en activerende didactiek voor zowel docenten, als leerlingen. Vervolgens is een praktijkonderzoek gedaan bij de betrokken docenten en leerlingen die in 2017 de praktische opdracht hebben uitgevoerd. waarbij de initiële praktische opdracht geëvalueerd is met behulp van een vragenlijst. Aan de hand van deze twee onderzoeken is een herontwerp gemaakt met als doel de praktische opdracht te verbeteren op de vlakken diepgang en activerende didactiek. Dit herontwerp is geïmplenteerd op 10 juni ’18 en naderhand geëvalueerd, wat gezien kan worden als een vervolg op het praktijkonderzoek. Uit de evaluatie bleek dat het herontwerp onder andere beter scoorde op de vlakken diepgang en activerende didactiek. Het resultaat van dit onderzoek is een qua inhoud en activerende didactiek vernieuwde 4 havo context-concept praktische opdracht over duurzaamheid.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:81 education, teaching
Programme:Science Education and Communication MSc (60708)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/76834
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page