University of Twente Student Theses

Login

Optimalisatie van de productieplanning : onderzoek naar het verschil tussen realisatie en planning

Cornelissen, J. (2019) Optimalisatie van de productieplanning : onderzoek naar het verschil tussen realisatie en planning.

[img] PDF
2MB
Abstract:In opdracht van Apollo Vredestein B.V. is er onderzoek gedaan naar het verschil tussen het bouwplan en de realisatie van de bouwafdeling. Momenteel is het bouwplan voor de productie van greentires niet realistisch waardoor er geen duidelijk en haalbaar doel is voor productie. De streefwaarde voor het rendement is momenteel te hoog ingesteld wat ervoor zorgt dat de verwachting van de machine ook te hoog is. Uit de analyse is gebleken dat er een verwachting van het verlies per dienst gemaakt kan worden op basis van de statistische gamma-verdeling. Door middel van een statistische verdeling van het verlies kan de waarschijnlijkheid bepaald worden dat een willekeurige dienst een rendement heeft dat gelijk of hoger is aan een bepaalde waarde voor het rendement. Om de verandering succesvol door te voeren binnen Apollo Vredestein is er een implementatieplan geschreven aan de hand van het procesveranderingsmodel van Pfeifer & Schmitt. Als de implementatie voltooid is betekent dit dat de discrepantie tussen het bouwplan en realiteit fors gereduceerd is. Met de verbeterde streefwaarde voor het rendement is het bouwplan haalbaar.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:01 general works, 50 technical science in general, 58 process technology, 85 business administration, organizational science
Programme:Industrial Engineering and Management BSc (56994)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/77379
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page