University of Twente Student Theses

Login

De gewenste rol van de patiënt in de besluitvorming voor een aortaklepprothese : De ondersteuning van de patiënt in de besluitvorming voor een biologische- of mechanische aortaklepprothese.

Gijsbers, Merle and Pleijzier, Nienke (2019) De gewenste rol van de patiënt in de besluitvorming voor een aortaklepprothese : De ondersteuning van de patiënt in de besluitvorming voor een biologische- of mechanische aortaklepprothese.

[img] PDF
4MB
Abstract:Aortakleplijden kan zich uiten in aortaklepinsufficiëntie en/of aortaklepstenose. Voor de behandeling van aortakleplijden zijn er drie mogelijke behandelingen, namelijk: een conservatieve behandeling, de klep repareren of de klep vervangen. Bij het vervangen van de klep zijn er twee soorten aortaklepprotheses beschikbaar, de biologische- of de mechanische aortaklepprothese. Voorwaarden voor de keuze van een van de twee aortaklepprotheses staan beschreven in de 2017 ESC/EACTS-richtlijn. Echter, voor de groep patiënten tussen de 60 en 65 jaar staat in de richtlijn alleen het belang van gezamenlijke besluitvorming beschreven, en geen specifieke voorkeur voor één van de twee protheses. Het is op dit moment, voor de medewerkers in de cardiologie en thoraxchirurgie in het Medisch Spectrum Twente (MST), onduidelijk welke rol patiënten bij voorkeur aannemen in de besluitvorming voor een aortaklepprothese.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:70 social sciences in general
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/78505
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page