University of Twente Student Theses

Login

Objectieve beoordeling van dikte en reliëf van brandwondenlittekens met een stereo camera en 3D computer vision technologie

Linden, S.M.L. and Gerards, N.R. and Derksen, M. and Jacobsen, N.E. (2019) Objectieve beoordeling van dikte en reliëf van brandwondenlittekens met een stereo camera en 3D computer vision technologie.

Full text not available from this repository.

Full Text Status:Access to this publication is restricted
Abstract:Dikte en reliëf van brandwondenlittekens worden op dit moment alleen subjectief geanalyseerd met behulp van de Patient-and-Observer-Scar-Assessment-Scale (POSAS). Een objectieve meting voor het bepalen van dikte en reliëf is gewenst. Het doel van dit onderzoek is bepalen in welke mate de dikte en reliëf uit 3D-reconstructies, gemaakt met een stereocamera, overeenkomen met de POSAS bij patiënten met brandwondelittekens. Daarnaast wordt de klinische relevantie van 3D-reconstructies onderzocht met interviews op de brandwondenafdeling. Bij zes patiënten zijn twintig foto’s genomen. Per patiënt is de meest geschikte foto gekozen en is daarvan een disparitymap, pointcloud en 3D-reconstructie gemaakt met MATLAB en CloudCompare. De nauwkeurigheid van de gebruikte camera bepaald. Daarna zijn de camera-eigenschappen verandert, zodat een nauwkeurigheid van één millimeter wordt bereikt. De disparitymaps, pointclouds en 3D-reconstructies worden getoond en beschreven. De gebruikte stereocamera heeft een onnauwkeurigheid van minimaal dertig millimeter. Bij een focale lengte van 34 millimeter wordt de nauwkeurigheid van één millimeter bereikt. Uit de 3D-reconstructies en de nauwkeurigheidsbepaling blijkt dat dikte en reliëf met de gebruikte camera niet te meten zijn. Daardoor is de onderzoeksvraag niet te beantwoorden. Met aangepaste camera-eigenschappen en standaardisatie van omgevingsfactoren wordt verwacht dat dit wel mogelijk is. De klinische relevantie wordt erkend door medici.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:44 medicine
Programme:Technical Medicine BSc (50033)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/78541
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page