University of Twente Student Theses

Login

Een kwetsbaarheidsanalyse van het Hoofdwatersysteem voor wateroverlast : Een kwalitatieve scan van de kwetsbaarheid van drie peilgereguleerde watersystemen voor extreme neerslag

Schleipfenbauer, B.C.J. (2019) Een kwetsbaarheidsanalyse van het Hoofdwatersysteem voor wateroverlast : Een kwalitatieve scan van de kwetsbaarheid van drie peilgereguleerde watersystemen voor extreme neerslag.

[img] PDF
1MB
Abstract:De wereld om ons heen wordt steeds warmer. De klimaatveranderingen hebben naast impact op de temperatuur, ook impact op de hoeveelheid neerslag. Om de kwetsbaarheden in beeld te brengen als gevolg van wateroverlast worden stresstesten uitgevoerd op het Hoofdwatersysteem. Hierbij wordt uitgegaan van een worst-case scenario, met maximale belasting op het systeem door extreme neerslag als gevolg van toename in het volume, frequentie en de intensiteit van neerslagevents.. Deze kwetsbaarheidsanalyse wordt ook gebruikt om een gemeenschappelijk kader te vormen voor systeembeheerders en om een beeld te krijgen of het systeem deze toekomstige scenario’s aan zal kunnen en welke onderdelen het meest gevoelig zijn. De hoofdonderzoeksvraag van het onderzoek luidt: “Wat zijn de kwetsbare objecten en kanaalpanden binnen watersystemen wanneer deze extreme neerslag ondervinden en zijn deze met een systematische methode in kaart te brengen?”
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Civil Engineering BSc (56952)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/80224
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page