University of Twente Student Theses

Login

De kwaliteit van stormwaarschuwingen voor het IJsselmeergebied : Een studie naar de sturingscriteria voor veiligheid binnen Operationalisering Flexibel Peil IJsselmeergebied

Haveman, W.J. (2020) De kwaliteit van stormwaarschuwingen voor het IJsselmeergebied : Een studie naar de sturingscriteria voor veiligheid binnen Operationalisering Flexibel Peil IJsselmeergebied.

[img] PDF
3MB
Abstract:Het is algemeen bekend dat Nederland een waterrijk land is dat voor een groot deel onder zeeniveau ligt. Het veranderende karakter van het klimaat zorgt bovendien voor grotere weersextremen en stijging van het zeeniveau waardoor potentieel overstromingsgevaar in Nederland toeneemt. Rijkswaterstaat Lelystad streeft naar het beperken van dit gevaar, onder andere door tijdig hoogwaterwaarschuwingen te sturen zodat zekere maatregelen getroffen kunnen worden. Enkele van de belangrijkste representatieve factoren voor het bepalen van overstromingsgevaar is hoe hoog water het land op komt en hoe veel van dit water een dijk over komt. Desondanks worden hoogwaterwaarschuwingen door Rijkswaterstaat momenteel hoofdzakelijk gebaseerd op waterstandvoorspellingen. Dit brengt onzekerheid met zich mee, wat kan leiden tot het geven van ‘valse alarmen’ of ‘gemiste’ stormen. Het doel van deze scriptie is dan ook om inzicht te geven in deze onzekerheid door de kwaliteit van de huidige veiligheidsmaatregelen binnen het huidige Peilbesluit te onderzoeken. Aansluitend op dit doel zijn de volgende onderzoeksvragen geformuleerd: “In hoeverre zijn de huidige sturingscriteria voor veiligheid binnen ‘Operationalisering Flexibel Peil’ IJsselmeergebied nauwkeurig voor het tijdig anticiperen op stormen”
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Civil Engineering BSc (56952)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/80651
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page