University of Twente Student Theses

Login

Samenwerking rondom de overdracht : een onderzoek naar samenwerking rondom de overdracht van kwetsbare ouderen tussen de afdeling E4 van het Medisch Spectrum Twente en samenwerkende zorginstellingen uit de eerste lijn.

Vervoorn, Mirjam (2020) Samenwerking rondom de overdracht : een onderzoek naar samenwerking rondom de overdracht van kwetsbare ouderen tussen de afdeling E4 van het Medisch Spectrum Twente en samenwerkende zorginstellingen uit de eerste lijn.

[img] PDF
1MB
Abstract:Dit onderzoek betreft een onderzoek naar samenwerking rondom de overdracht. Hierbij wordt met de overdracht bedoeld: de medische ontslagbrief, het actueel medicatie overzicht en de verpleegkundige overdracht van de eerste- naar de tweedelijns zorg. In dit onderzoek is gekeken naar wat er goed en/of minder gaat bij samenwerking rondom de overdracht en welke factoren maken dat samenwerking goed en/of minder goed gaat. Uit het onderzoek blijkt dat in geen van de onderzochte cases, samenwerking rondom de overdracht volledig goed ging, waarbij de verpleegkundige overdracht in de meeste gevallen goed ging en in geen van de onderzochte gevallen het actueel medicatie-overzicht werd verstuurd. Onderzochte factoren zijn: doelen en eigen belang, formalisatie en bestuur. Hierbij kwam naar voren kwam dat bovenstaande factoren maar gedeeltelijk aanwezig waren. Uiteindelijk zijn aanbevelingen gedaan ter verbetering van samenwerking rondom de overdracht, waarbij de focus ligt op het zoeken naar gezamenlijke doelstellingen en aanpassingen in werkwijze en implementatie.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Public Administration MSc (60020)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/81476
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page