University of Twente Student Theses

Login

Het operationaliseren van functioneel herstel voor continue monitoring met behulp van draagbare sensoren bij ouderen vanaf zeventig jaar tijdens het revalidatieproces na een heupfractuur

Arts, L.A.P. and Buijs, H.R. and Florax, A.A. and Teernstra, M.A. (2020) Het operationaliseren van functioneel herstel voor continue monitoring met behulp van draagbare sensoren bij ouderen vanaf zeventig jaar tijdens het revalidatieproces na een heupfractuur.

Full text not available from this repository.

Full Text Status:Access to this publication is restricted
Abstract:Jaarlijks worden in Ziekenhuisgroep Twente Almelo ongeveer 300 ouderen met een leeftijd van 70 jaar of ouder behandeld voor een heupfractuur. Eén jaar postoperatief ondervindt meer dan de helft onherstelbaar functieverlies en overlijdt een op de drie aan de gevolgen van de fractuur. Om het revalidatieproces te optimaliseren, is het ‘Up&Go na een heupfractuur’ project opgezet. Tijdens het ‘Up&Go na een heupfractuur’ project wordt functioneel herstel tijdens het revalidatieproces gemeten aan de hand van draagbare sensoren. De beschikbare sensoren zijn Fitbit, MOX en Spire. In deze Technisch Geneeskundige Opdracht is functioneel herstel gedefinieerd en geoperationaliseerd in de indirecte parameters conditie, mobiliteit, balans/coördinatie en kracht. De indirecte parameters zijn gekwantificeerd in directe, continu meetbare parameters. Er is bepaald in hoeverre de beschikbare sensoren de directe parameters kunnen meten om informatie te verschaffen over het functionele herstel tijdens de revalidatie. Vervolgens is een experiment uitgevoerd om te bepalen in hoeverre bepaalde directe parameters veranderen tussen twee omstandigheden. Geleid door beperkingen van de huidige sensoren is een nieuwe meetmethode aangedragen, genaamd smart socks. De smart socks verschaffen informatie over de balans/coördinatie en mobiliteit en lijken beter aan te sluiten bij de doelgroep van 70 jaar en ouder.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:44 medicine, 50 technical science in general
Programme:Technical Medicine BSc (50033)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/81491
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page