University of Twente Student Theses

Login

Eén website voor verschillende culturen?! : vragenlijstonderzoek naar culturele karakteristieken in websites en de voorkeuren van verschillende culturele groepen

Meijer, C.F.P.J. (2007) Eén website voor verschillende culturen?! : vragenlijstonderzoek naar culturele karakteristieken in websites en de voorkeuren van verschillende culturele groepen.

[img] PDF
4MB
Abstract:Op de Universiteit Twente zijn er steeds meer studenten en PhD's uit andere landen dan uit Nederland. Wat betreft de informatievoorziening voor deze mensen blijkt dat deze niet speciaal is toegespitst op de behoeftes van deze doelgroep. Veel buitenlandse studenten en medewerkers kunnen 'alleen maar' gebruik maken van een vertaalde website (van het Nederlands naar het Engels). Het doel van deze scriptie is het geven van aanbevelingen om een website te maken die aansluit bij verschillende culturen. In deze scriptie zal er antwoord gegeven worden op de volgende vragen: 1) Op welke manieren verschillen culturen van elkaar? 2) Op welke manieren worden er verschillen verwacht met betrekking tot de waardering van websites? 3) Zijn deze verschillen ook te vinden binnen de UT-populatie? Voor het beantwoorden van vraag 1 en 2 is literatuuronderzoek uitgevoerd, om het antwoord op vraag 3 te verkrijgen is een vragenlijstonderzoek uitgevoerd onder de promovendi op de Universiteit Twente. Op basis van dit onderzoek wordt een advies geschreven voor de inzet van websites voor de multiculturele doelgroep op de campus. Dit verslag geeft een beeld verschillende theorieën over het verschil in culturen, gecombineerd met de voorkeuren van de multiculturele doelgroep op de Universiteit Twente voor wat betreft het gebruik van websites.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Educational Science BSc (56613)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/818
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page