University of Twente Student Theses

Login

Het vergroten van zelfredzaamheid. Een evaluerend onderzoek naar de effectiviteit van Power op de zelfredzaamheid van haar deelnemers en vrijwilligers.

Vaarwerk, L.C.M. ten (2020) Het vergroten van zelfredzaamheid. Een evaluerend onderzoek naar de effectiviteit van Power op de zelfredzaamheid van haar deelnemers en vrijwilligers.

[img] PDF
1MB
Abstract:Deze thesis onderzoekt of het activeringscentrum Power een positief effect heeft op de ontwikkeling van zelfredzaamheid van haar deelnemers en vrijwilligers. Het doel van dit onderzoek is om voor de gemeente Enschede te evalueren of Power een effectief instrument is om zelfredzaamheid te vergroten. Om dit te testen is een enquête onder deelnemers en vrijwilligers (N=186) van vier Power instellingen afgenomen. De resultaten van dit onderzoek tonen aan dat wanneer mensen langer bij Power betrokken zijn, zij aangeven, meer dan voorheen, het gevoel hebben in staat te zijn om eigen problemen (samen met anderen) op te lossen en over nieuwe contacten beschikken die relevant zijn voor sociale- en arbeidsparticipatie. Anders dan verwacht zijn er geen verschillen tussen gewone deelnemers en vrijwilligers.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Gemeente Enschede, Enschede, Nederland
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Public Administration MSc (60020)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/82684
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page