University of Twente Student Theses

Login

De implementatie van het geprofileerd gymnasium op het Kottenpark in Enschede : onderzocht bij de vakken Nederlands, wiskunde, scheikunde en geschiedenis

Mosterman, C.J. (2020) De implementatie van het geprofileerd gymnasium op het Kottenpark in Enschede : onderzocht bij de vakken Nederlands, wiskunde, scheikunde en geschiedenis.

[img] PDF
1MB
Abstract:Op het Kottenpark in Enschede wordt sinds enkele jaren het geprofileerd gymnasium aangeboden. Dat betekent dat het vwo tot en met de derde klas is gesplitst in aparte gymnasium en atheneumklassen. Vanaf klas 4 zijn er gezamenlijke vwo klassen, waarbij de gymnasiumleerlingen wel Grieks of Latijn volgen. In dit onderzoek is de volgende onderzoeksvraag gesteld: ‘Hoe wordt het geprofileerd gymnasium op het Kottenpark uitgevoerd en hoe ervaren de leerlingen de onderwijsaanpassingen?' Het geprofileerd gymnasium is op drie vlakken geëvalueerd: Beoogd, Geïmplementeerd en Bereikt. Daarvoor zijn respectievelijk de schoolleiding, vier vakdocenten en leerlingen uit leerjaar 3 geïnterviewd. Daarnaast is met behulp van een vragenlijst gemeten hoe leerlingen de lessen bij de vier onderzochte vakken ervaren.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:81 education, teaching
Programme:Science Education and Communication MSc (60708)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/83058
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page