University of Twente Student Theses

Login

De effectiviteit van online positieve psychologie interventies voor volwassenen met chronische pijn: een systematische review

Dessauvagie, Lola (2020) De effectiviteit van online positieve psychologie interventies voor volwassenen met chronische pijn: een systematische review.

[img] PDF
2MB
Abstract:Achtergrond: Chronische pijn is een wereldwijd probleem: 20% van de wereldbevolking lijdt eraan. Het doel van deze systematische review is om een overzicht te geven van de RCT’s over de effectiviteit van online PPI’s en ACT voor volwassenen met chronische pijn. Methode: Het literatuuronderzoek is uitgevoerd in de volgende elektronische databases: PsycINFO, PubMed, Scopus en Web of Science. De inclusiecriteria waren: (1) RCT’s, (2) online PPI’s of ACT (3) patiënten met chronische pijn, (4) patiënten vanaf 18 jaar en (5) Engelse of Nederlandse journal artikelen. Resultaten: Het zoeken in de databases leverde 1297 artikelen op waarvan er zes zijn opgenomen in de systematische review. Significante effecten van online PPI’s en ACT werden gevonden voor pijn vermindering, impact van pijn op het dagelijks leven, omgang met pijn, emotioneel welbevinden en psychologisch welbevinden. Conclusie: Dit is de eerste systematische review over online PPI’s en ACT voor volwassenen met chronische pijn. De masterthesis levert bewijs dat online PPI’s en ACT effectief lijkt voor de vermindering van en omgang met pijn, evenals het verhogen van de (positieve) geestelijke gezondheid.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:77 psychology
Programme:Psychology MSc (66604)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/85175
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page