University of Twente Student Theses

Login

Medewerker-gedreven innovatie door het Zorglab: Een kwalitatief onderzoek naar hoe het Zorglab van Zozijn medewerkers meer kan betrekken bij het innovatieproces

Haan, E. de and Broek, N.B.M.A ten (2021) Medewerker-gedreven innovatie door het Zorglab: Een kwalitatief onderzoek naar hoe het Zorglab van Zozijn medewerkers meer kan betrekken bij het innovatieproces.

[img] PDF
2MB
Abstract:Dagelijks verschijnen er nieuwe zorgtechnologieën op de markt die de kwaliteit van leven van mensen met een zorgvraag verhogen en hen zelfredzamer maken. Het is daarom voor zorgorganisaties van belang om bezig te zijn met innovaties. Ook Zozijn wil de best mogelijke zorg leveren aan haar cliënten en heeft daarom het Zorglab ontwikkeld. Het Zorglab wil graag medewerkers betrekken bij het innovatieproces. Echter is er in de werkelijkheid sprake van een lage betrokkenheid van medewerkers, waardoor het innovatieproces niet optimaal verloopt. Met dit onderzoek zal een antwoord worden verkregen op de vraag: “Hoe kan het Zorglab van Zozijn stimuleren dat zorgmedewerkers op de werkvloer actief betrokken worden bij het innovatieproces?” Uit dit onderzoek zijn factoren naar voren gekomen die van invloed zijn op de medewerker-gedreven innovatie in de specifieke context van een zorgorganisatie. Zo kan de meeste winst worden behaald door de zichtbaarheid en de focus op ambulant te vergroten, de onwetendheid en onbekendheid te verlagen en medewerkers feedback laten ontvangen op hun voorgelegde ideeën. Dit zal er uiteindelijk toe leiden dat de medewerker-gedreven innovatie toeneemt binnen Zozijn. Het onderzoek reikt 3 oplossingen aan waarmee de medewerker-gedreven innovatie kan worden vergroot.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Zozijn, Wilp, Nederland
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:70 social sciences in general
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/86534
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page