University of Twente Student Theses

Login

Belaste en onbelaste MRI om verschil in anatomie van de voorvoet te bepalen en het ontwerpen van een instrument om de belaste voorvoet in liggende positie na te bootsen : met als doel het optimaliseren van de Lapidus procedure bij juveniele hallux valgus.

Birnie, Esmee and Boheemen, Vera van and Kikkert, Irene and Snoeijink, Nadine (2021) Belaste en onbelaste MRI om verschil in anatomie van de voorvoet te bepalen en het ontwerpen van een instrument om de belaste voorvoet in liggende positie na te bootsen : met als doel het optimaliseren van de Lapidus procedure bij juveniele hallux valgus.

Full text not available from this repository.

Full Text Status:Access to this publication is restricted
Abstract:Naar aanleiding van een klinisch technisch vraagstuk vanuit het OCON omtrent Juveniele Hallux Valgus is dit onderzoek uitgevoerd. Het doel van dit onderzoek was om meer inzicht te verkrijgen in de belaste en onbelaste anatomie van de voet en om een instrument te ontwerpen dat de belaste anatomie kan nabootsen in liggende positie. Hiervoor is eerst de voet in belaste en onbelaste positie in beeld gebracht met een MRI-scanner, waarvoor een protocol is opgesteld. Vervolgens zijn veertien instrumenten ontwikkeld en getest om de belaste anatomie na te bootsen in liggende positie. Tevens is er een methode ontwikkeld om in de verkregen data de gekozen parameters reproduceerbaar te bepalen, ook hiervoor is een protocol opgesteld. Uit de resultaten van dit onderzoek kan worden geconcludeerd dat er per parameter een instrument is gevonden dat er voor zorgt dat de belaste waarde van de parameter wordt benaderd. Deze benadering werd bereikt door op specifieke plekken op de voorvoet een druk uit te oefenen.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Orthopedisch Centrum Oost Nederland, Hengelo, Netherlands
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:44 medicine
Programme:Technical Medicine BSc (50033)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/86823
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page