University of Twente Student Theses

Login

Structureren van de patiëntenstroom van een Totale Heup- en Knie Prothese door vroegtijdige risicostratificatie : Adviesrapport over de implementatie van de ‘Modified Elderly Mobility Scale’ in de orthopedie

Elawady, Y.M. (2021) Structureren van de patiëntenstroom van een Totale Heup- en Knie Prothese door vroegtijdige risicostratificatie : Adviesrapport over de implementatie van de ‘Modified Elderly Mobility Scale’ in de orthopedie.

[img] PDF
1MB
Abstract:Doel: Het doel van dit rapport is om de patiëntenstroom van OCON duidelijker in kaart te brengen om de onduidelijkheid in de doorloop van patiënten te structureren. Als het eerder bekend is wat de fysiologische staat is van de patiënt, kan er een betere voorspelling gemaakt worden wanneer de patiënt stabiel genoeg is voor de operatie. Door een vroegtijdige risicostratificatie is het ook mogelijk om risicovolle patiënten beter voor te bereiden op de operatie, wat resulteert in betere patiëntuitkomsten zoals een snellere revalidatie en een verkleinde kans op complicaties. Resultaten: Er wordt geadviseerd om een gecombineerd model van de ‘Modified Elderly Mobility Scale’ en een meting van de nierfunctie, hemoglobine en Hb1Ac te implementeren als vroegtijdige risicostratificatie. De stratificatie van het model is gebaseerd op de stratificatie van de ‘Modified Elderly Mobility Scale’, waarbij de middelste groep patiënten wordt opgedeeld in twee subgroepen. Door implementatie van dit model is de eerste stap gezet naar een duidelijkere patiëntenstroom voor totale heup- en knieprotheses binnen OCON.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Orthopedisch Centrum Oost-Nederland B.V., Hengelo, OV, The Netherlands
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:42 biology, 44 medicine, 70 social sciences in general
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/88580
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page