University of Twente Student Theses

Login

Netwerkcoördinatie. Samenwerken in de wijk voor Samen wonen in de wijk : onderzoek naar hoe een slimme samenwerking tussen woningcorporatie Talis en welzijnsorganisatie Bindkracht10 kan leiden tot het realiseren van maatschappelijke meerwaarde voor huurders in de wijk

Boon, E.G.M. (2021) Netwerkcoördinatie. Samenwerken in de wijk voor Samen wonen in de wijk : onderzoek naar hoe een slimme samenwerking tussen woningcorporatie Talis en welzijnsorganisatie Bindkracht10 kan leiden tot het realiseren van maatschappelijke meerwaarde voor huurders in de wijk.

[img] PDF
2MB
Abstract:Er is onderzoek gedaan naar hoe een nauwere samenwerking tussen een woningcorporatie en een welzijnsorganisatie vormgegeven kan worden om meer maatschappelijke waarde (leefbaarheid) te realiseren voor bewoners in wijken. Waarbij de samenwerking van twee juridisch zelfstandige organisaties vrijwillig is. De samenwerking wordt gezien als een middel voor het vergroten van de organisatiecapaciteit van beide organisaties. De samenwerking wordt conceptueel bezien vanuit netwerkcoördinatie en een netwerkperspectief. Onderzoek is gedaan naar netwerkeffectiviteit van het functioneren van het netwerk zelf, als ook naar netwerkuitkomsten. Voor netwerkeffectiviteit is een nulmeting gedaan naar onderling vertrouwen, netwerkleiderschap en netwerklogica. Voor netwerkuitkomsten is een nulmeting gedaan van de primaire processen leefbaarheid van de beide organisaties. Hier heeft de focus gelegen op het complementair maken van al aanwezige hulpbronnen om te komen tot gezamenlijke activiteiten waardoor producten & diensten leefbaarheid effectiever en/of efficiënter gerealiseerd kunnen worden.
Item Type:Essay (EAPAA)
Clients:
Talis
Bindkracht10
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Master Public Management EAPAA (MPM)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/89100
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page