University of Twente Student Theses

Login

Ontwerp van een 3D meetinstrument voor het meten van de druk in de blaas en in de urethra ter hoogte van de prostaat en de externe sfincter tijdens een hoest - Om de kans op post radicale prostatectomie incontinentie preoperatief te voorspellen -

ager, A.J. de and Ruijter, B.A. de and Bosman, M. and Bosch, D. and Kessels, J. (2022) Ontwerp van een 3D meetinstrument voor het meten van de druk in de blaas en in de urethra ter hoogte van de prostaat en de externe sfincter tijdens een hoest - Om de kans op post radicale prostatectomie incontinentie preoperatief te voorspellen -.

Full text not available from this repository.

Embargo date:January 2040
Abstract:Post radicale prostatectomie incontinentie (PRPI) is een veelvoorkomende complicatie van radicale prostatectomie, waarvan in bijna alle gevallen sprake is van stressincontinentie. Risico inschatting op PRPI wordt momenteel gedaan op basis van algemene statistieken. Het doel van dit onderzoek is om een meetinstrument te ontwerpen dat de blaas- en urethradruk, ter hoogte van de prostaat en externe sfincter kan meten tijdens een abdominale druk verhoging als functie van de tijd. Er is een theoretisch ontwerp van een 3D hoge resolutie manometrie (3D HRM) gemaakt op basis van opgestelde specificaties. Daarvoor zijn verschillende sensortypes tegen elkaar afgewogen en is de piëzo-resistieve sensor gekozen met een bijpassende meetopstelling. Vervolgens is een systeem opgesteld voor datapresentatie wat wordt geïllustreerd aan de hand van simulatiemetingen. Simulatiemetingen zijn opgesteld op basis van literatuur van een continente man, een incontinente man en een continente man met risico op PRPI. Deze data is gepresenteerd in een 2D kleurenplot, 3D model en een lijndiagram, alle drie als functie van de tijd. Dit onderzoek beschrijft een ontwerp van een 3D HRM katheter die de druk in de blaas en in de urethra, ter hoogte van de prostaat en externe sfincter meet tijdens een abdominale drukverhoging als functie van de tijd.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
St. Antonius, Nieuwegein, Nederland
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:44 medicine, 50 technical science in general
Programme:Technical Medicine BSc (50033)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/89360
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page