University of Twente Student Theses

Login

Een semi-antropomorf fantoom voor de validatie van fluorescentie-endoscopiesystemen voor patiënten met Barrett oesofagus

Ahlers, C.A. and Coenders, L.M.C. and Dalstra, K. and Hennink, M. and Vorsteveld, M.R. (2022) Een semi-antropomorf fantoom voor de validatie van fluorescentie-endoscopiesystemen voor patiënten met Barrett oesofagus.

Full text not available from this repository.

Full Text Status:Access to this publication is restricted
Abstract:Probleemstelling: Moleculaire fluorescentie-endoscopie (FME) is een techniek waarmee laesies in de oesofagus vroegtijdig kunnen worden gedetecteerd. FME-systemen kunnen momenteel alleen in-vivo gevalideerd worden, maar om de patiëntveiligheid te verbeteren is de wens dit ook ex-vivo te kunnen. Doel: ’Hoe kan een semi-antropomorf van de oesofagus gemaakt worden voor validatie van fluorescentie-endoscopiesystemen bij patiënten met een Barrett oesofagus?’ Methode: Eerst is een eisenlijst opgesteld, aan de hand waarvan van de materialen gekozen zijn. Na fabricatie is gevalideerd of het fantoom semi-antropomorf was en of er fluorescentie te meten was. Resultaten: Er is een fantoom van PDMS gemaakt met TiO2 als verstrooiende en Oost-Indische inkt als absorberende deeltjes. Het fluorescente label 800CW is toegevoegd om te dienen als tracer. Het fantoom voldeed gedeeltelijk aan de opgestelde eisen, maar er was geen fluorescentie te meten. Conclusie: Er kan een semi-antropomorf fantoom gemaakt worden door PDMS met Oost-Indische inkt en TiO2 te gieten in een mal. Doordat er geen fluorescentie te meten was, kan niet geconcludeerd worden of dit fantoom geschikt is voor validatie van FME-systemen. Als echter in de toekomst de tracers werkend verwerkt kunnen worden in het fantoom, is de verwachting dat het fantoom gebruikt kan worden voor validatie van FME-systemen.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:44 medicine
Programme:Technical Medicine BSc (50033)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/90826
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page