University of Twente Student Theses

Login

Korte termijn herstel bij ouderen na een heupfractuuroperatie (Kwalitatief onderzoek naar de definitie van korte termijn herstel bij ouderen na een heupfractuuroperatie volgens zorgprofessionals in Ziekenhuisgroep Twente (ZGT))

Wegman, Alyssa (2022) Korte termijn herstel bij ouderen na een heupfractuuroperatie (Kwalitatief onderzoek naar de definitie van korte termijn herstel bij ouderen na een heupfractuuroperatie volgens zorgprofessionals in Ziekenhuisgroep Twente (ZGT)).

[img] PDF
1MB
Abstract:De incidentie van heupfracturen bij patiënten van 70 jaar en ouder ligt hoog door pech en leeftijdsgebonden risicofactoren. Tachtig procent van deze oudere patiënten komt niet meer terug op het niveau van voor de heupfractuur. Rondom de zorg van oudere patiënten na een heupfractuuroperatie valt nog verbetering te behalen in persoonsgerichte zorg, zodat behandelingen aangepast kunnen worden op de individuele patiënt. Hiervoor is inzicht in korte termijn herstel (acute fase) van belang. Echter is er nog geen definitie van korte termijn herstel. Doel van dit onderzoek was om een definitie van korte termijn herstel bij oudere patiënten na een heupfractuuroperatie te formuleren volgens zorgprofessionals in Ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Uit de resultaten is gebleken dat er geen eenduidige definitie is van korte termijn herstel, omdat dit afhankelijk is van het pre-existent functioneren. Een algemene definitie kan wel gegeven worden en per patiënt worden aangevuld. Deze luidt: ‘Bij ontslag geen complicaties, vitale functies stabiel, doel mobiliteit op basis van pre-existent functioneren en minimaal in staat tot transfer, doel zelfstandigheid op basis van pre-existent functioneren en minimaal zelfstandige toiletgang, en pijn onder controle.’ De grootste focus moet hierbij liggen op complicaties en vitale functies.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Ziekenhuisgroep Twente, Almelo, Nederland
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:01 general works
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/90987
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page