University of Twente Student Theses

Login

Onderzoek naar de ervaring van patiënten die het ERAS-programma hebben doorlopen, met betrekking tot het ontslag uit het ziekenhuis en het herstel na de darmoperatie

Marderos, Shant (2022) Onderzoek naar de ervaring van patiënten die het ERAS-programma hebben doorlopen, met betrekking tot het ontslag uit het ziekenhuis en het herstel na de darmoperatie.

[img] PDF
499kB
Abstract:Voor deze studie zijn 7 patienten geinterviewd die een geplande colorectale operatie hebben ondergaan aan de hand van het ERAS-programma. Tijdens de interviews zijn de patienten bevraagd naar hun ervaring met hun ontslag uit het ziekenhuis en hun herstel thuis. Uit het interview is onder andere gebleken dat alle patienten vertrouwd met ontslag zijn gegaan ten tijde van het ontslag uit het ziekenhuis. Verder gaf de meerderheid van de patienten aan dat ze weinig tot geen pijn hebben ervaren tijdens hun ontslag. Hieruit kan geconcludeerd worden dat de patienten over het algemeen een positieve ervaring hebben met hun ontslag uit het ziekenhuis en hun herstel thuis.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Medisch Spectrum Twente, Enschede, Netherlands
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:44 medicine
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/91271
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page