University of Twente Student Theses

Login

Ervaring met on-demand behandelen van behandelaren in de sGGZ. (Kwalitatieve studie naar de ervaringen van behandelaren, werkend in de sGGZ, met on-demand behandelen van patiënten.)

Scheffer, J.M.M. (2022) Ervaring met on-demand behandelen van behandelaren in de sGGZ. (Kwalitatieve studie naar de ervaringen van behandelaren, werkend in de sGGZ, met on-demand behandelen van patiënten.).

[img] PDF
682kB
Abstract:Achtergrond Er is weinig duidelijk over ervaringen van behandelaren met het geven van on-demand zorg binnen de sGGZ. Wereldwijd zoeken weinig mensen met psychische klachten hulp, mede door de schaarse geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en stigma waargenomen door patiënten. On-demand kan hiervoor een uitkomst bieden, omdat dit een efficiënte en laagdrempelige manier van mentale zorg blijkt te zijn. Methode Er is gebruik gemaakt van semigestructureerde interviews. Alle deelnemers waren werkzaam bij Thubble en hadden ervaring met on-demand behandelen in de sGGZ. In totaal waren er acht deelnemers aan het onderzoek. De transcripten zijn allemaal open, axiaal en selectief gecodeerd. Resultaten Er zijn vijf thema’s geïdentificeerd. Deze waren (1) de persoonlijke behandeling voor elk individu. (2) De positieve bijdrage aan de kwaliteit van de sGGZ. (3) De waargenomen zwakke punten van het on-demand behandelen. (4) De behoeften van behandelaren om hun werk te verbeteren. Het laatste thema is (5) de verbeterpunten van Thubble als organisatie. Conclusie Behandelaren zijn tevreden met on-demand behandelen en patiënten worden op een laagdrempelige en efficiënte manier geholpen. Behandelaren bij Thubble zijn ook tevreden over hun werkplek en hebben hier ook zelf voor gekozen, maar er moet door Thubble meer rekening gehouden worden met de werktevredenheid en de behoeften van haar behandelaren. Andere belangrijke factoren zijn de sociale en mentale druk die online werk met zich meebrengt.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:70 social sciences in general, 77 psychology
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/91649
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page