University of Twente Student Theses

Login

Medewerker perspectief ten aanzien van de waargenomen bruikbaarheid van monitoring technologie op de psychogeriatrie afdeling van Marga Klompé

Buiting, M. (2022) Medewerker perspectief ten aanzien van de waargenomen bruikbaarheid van monitoring technologie op de psychogeriatrie afdeling van Marga Klompé.

Full text not available from this repository.

Full Text Status:Access to this publication is restricted
Abstract:De vergrijzing heeft als gevolg dat de groep met dementie steeds groter wordt. Bovendien nemen de personele tekorten in de ouderenzorg toe. Monitoring technologieën hebben de potentie om de veiligheid van de dementerende cliënt te waarborgen en de werkzaamheden van zorgmedewerkers op de psychogeriatrie afdeling te verlichten. Marga Klompé wil haar medewerkers graag betrekken bij de implementatie van monitoring technologieën. Met dit onderzoek zal een antwoord worden verkregen op de vraag; “Welke factoren zijn voor de medewerkers van Marga Klompé van invloed op de waargenomen bruikbaarheid van monitoring technologie op de psychogeriatrie afdeling?” Door middel van semi-gestructureerde interviews zijn verschillende medewerkers bevraagd over de factoren die voor hen van invloed zijn op de bruikbaarheid van de monitoring technologieën; de GPS-tracker, de slimme sensor en de leefcirkel. De factoren die naar voren komen in dit onderzoek geven inzicht in de waargenomen bruikbaarheid van de zorgmedewerker. Monitoring technologieën blijken op basis van deze factoren geen oplossing te zijn voor personele tekorten, maar een ondersteuning voor de dagelijkse zorgtaken op de psychogeriatrie afdeling. De afstand tussen de dementiezorg en monitoring technologieën zal kleiner worden als aan deze factoren wordt voldaan in de toekomst.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Marga Klompé
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/92041
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page