University of Twente Student Theses

Login

De houding van medewerkers met verschillende opleidingsniveaus in de somatische zorg bij Marga Klompé ten aanzien van arbeidsondersteunende technologie voor zorg op afstand

Kolsteeg, I.M. (2022) De houding van medewerkers met verschillende opleidingsniveaus in de somatische zorg bij Marga Klompé ten aanzien van arbeidsondersteunende technologie voor zorg op afstand.

Full text not available from this repository.

Full Text Status:Access to this publication is restricted
Abstract:Op dit moment is er een schaarste van zorgmedewerkers in Nederland. Arbeidsondersteunende technologieën zouden een oplossing kunnen zijn om met het tekort om te gaan. Het gaat in dit onderzoek specifiek om technologieën voor zorg op afstand, omdat zorg op afstand de druk voor de zorgmedewerker zou verlagen. Dit onderzoek focust zich op drie technologieën: beeldschermzorg, beeldtechnologie wondzorg en smart glasses. Met dit onderzoek wordt een antwoord verkregen op de vraag: ‘Wat is de houding van medewerkers met verschillende opleidingsniveaus in het leveren van somatische zorg bij Marga Klompé ten aanzien van technologie voor zorg op afstand?’ Houding is uitgewerkt in een cognitieve en affectieve respons. In dit onderzoek is specifiek gekeken naar twee opleidingsniveaus. De verschillen en overeenkomsten tussen de niveaus zijn uiteengezet. Uit dit onderzoek blijkt dat medewerkers van beide opleidingsniveaus een open en positieve houding hebben ten aanzien van ‘technologie voor zorg op afstand’ wanneer zorg op afstand nodig wordt geacht. Het blijkt dat beide groepen dezelfde houding hebben wanneer dit op een evaluatieve manier wordt weergeven. De redenering bij de responsen is echter verschillend. Niveau 5 is meer bezig met de kwaliteit van zorg terwijl niveau 3 voornamelijk het cliëntenperspectief bekijkt.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Marga Klompé
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:70 social sciences in general
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/92225
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page