University of Twente Student Theses

Login

Maatschappelijk impact beeldbepalende cultuur- en sportevenementen provincie Overijssel : Gefocust op het speerpunt inclusieve samenleving

Visschedijk, Maartje (2022) Maatschappelijk impact beeldbepalende cultuur- en sportevenementen provincie Overijssel : Gefocust op het speerpunt inclusieve samenleving.

[img] PDF
1MB
Abstract:Na een succesvol evenementenbeleid 2017-2019 probeert Provincie Overijssel met het evenementenbeleid 2020-2023 voort te bouwen op het succes dat geboekt is in 2017-2019. Daaruit kwam de opdracht voort om meer inclusiviteit te realiseren bij zestien beeldbepalende evenementen en de samenwerking en kennisuitwisseling tussen de zestien beeldbepalende evenementen te versterken om uiteindelijk provincie Overijssel nog beter op de kaart te zetten. Het is van belang dat elke groep in de samenleving mee kan doen en zich niet buitengesloten voelt. Om uitsluiting te voorkomen moet inclusiviteit verbeterd worden. In deze scriptie wordt de mate van inclusiviteit van de zestien beeldbepalende evenementen onderzocht en in kaart gebracht. Het onderzoek focust op de obstakels die ervaren worden door drie doelgroepen: mensen met een beperking, mensen met een laag inkomen en mensen met een migratieachtergrond. Daarnaast wordt gekeken welke beleidsinstrumenten Provincie Overijssel kan inzetten om de zestien beeldbepalende evenementen (meer) inclusiviteit te laten realiseren. De hoofdvraag die in deze scriptie beantwoordt wordt, luidt: “Hoe kan de inclusiviteit van de zestien beeldbepalende evenementen van de provincie Overijssel worden verbeterd?”. Dit onderzoek is uitgevoerd door middel van het afnemen van interviews en enquêtes en het doen van literatuuronderzoek. De resultaten hebben aangetoond dat er nog veel te halen valt bij het realiseren van inclusiviteit op de zestien beeldbepalende evenementen. Wat naar voren is gekomen in het onderzoek is dat communicatie ontzettend belangrijk is. Er valt nog veel winst te behalen op de informatievoorziening over de voorzieningen op de websites en social media van de evenementen. Op een bijeenkomst met alle zestien evenementen zullen aanbevelingen worden gegeven waarmee ze verder kunnen. Aan het eind van deze scriptie worden ook aanbevelingen gedaan voor Provincie Overijssel welke stappen ze kunnen ondernemen om meer inclusiviteit te realiseren.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Provincie Overijssel, Zwolle, Nederland
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Public Administration MSc (60020)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/93178
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page