University of Twente Student Theses

Login

Op zoek naar de X factor van medewerker gedreven innovatie : een kwalitatief onderzoek naar de bijdrage van een innovatielab op medewerker gedreven innovatie in ziekenhuizen

Boland, H.G. (2022) Op zoek naar de X factor van medewerker gedreven innovatie : een kwalitatief onderzoek naar de bijdrage van een innovatielab op medewerker gedreven innovatie in ziekenhuizen.

[img] PDF
990kB
Abstract:Door het toenemende personeelstekort in de zorg en de steeds groter wordende zorgvraag, is het de vraag of in de toekomst nog wel de juiste kwaliteit zorg geleverd kan worden (1-3). Veel bedrijven zetten daarom in op innovatie. Uit een onderzoek van Gupta Strategists is gebleken dat door inzet van innovatie in de zorg het verwachte personeelstekort van 2031 aanzienlijk kan worden ingeperkt (4). Dit geldt voornamelijk voor de ziekenhuiszorg en de ouderenzorg. Door in te zetten op medewerker gedreven innovatie (MGI) is de kans groter dat de ideeën van werknemers breder worden ingezet en dragen deze ideeën bij aan proces- en productverbeteringen (5). Het HagaZiekenhuis in Den Haag is een ziekenhuis dat graag wil inzetten op MGI. Een van de mogelijkheden die dit ziekenhuis heeft is het HagaInnovatieLab, een fysieke plek in het ziekenhuis voor innovatie (6). De onderzoeksvraag die centraal staat in dit onderzoek luidt: “Op welke manieren draagt een innovatielab bij aan medewerker gedreven innovatie binnen een ziekenhuis?”
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:TNW: Science and Technology
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/93652
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page