University of Twente Student Theses

Login

Besturen in Meervoudigheid : niet eenvoudig, wel waarde(n)vol! Een onderzoek naar wat het besturen in een gemeente die kiest voor het zijn van een meervoudige overheid, betekent

Werps - Aerts, K.H. (2022) Besturen in Meervoudigheid : niet eenvoudig, wel waarde(n)vol! Een onderzoek naar wat het besturen in een gemeente die kiest voor het zijn van een meervoudige overheid, betekent.

[img] PDF
1MB
Abstract:In dit onderzoek is onder raadsleden, collegeleden en managementteamleden onderzocht wat het betekent om te besturen volgens het model van de meervoudige overheid. Het model van de meervoudige overheid is aangevuld met bestuursstijlen die passen bij de autoritaire-, regelgestuurde- en communicatieve overheidsrol. Uit dit onderzoek is tevens gebleken dat de bestuursstijlen te koppelen zijn aan de overheidsrollen en dat daarbij het onderscheid tussen leef- en systeemwereld cruciaal is. Wat bovendien opvalt is dat de verschillen in ervaringen tussen de bestuurslagen beperkt zijn. Tenslotte heeft dit onderzoek laten zien dat het besturen in meervoudigheid niet eenvoudig, maar wel de moeite waard is.
Item Type:Essay (EAPAA)
Clients:
Gemeente Peel en Maas
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:89 political science
Programme:Master Public Management EAPAA (MPM)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/93929
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page