University of Twente Student Theses

Login

De bibliotheek Twenterand en haar netwerken : passendheid van netwerkorganisatie bij effectiviteitscondities en het realiseren van wettelijke functies

Zomer, F.L. (2023) De bibliotheek Twenterand en haar netwerken : passendheid van netwerkorganisatie bij effectiviteitscondities en het realiseren van wettelijke functies.

[img] PDF
781kB
Abstract:De hedendaagse bibliotheek heeft meer functies dan slechts het uitlenen van boeken. Om deze functies uit te voeren, maken bibliotheken onder andere deel uit van bepaalde netwerken. In deze studie wordt een netwerk gedefinieerd als een groep waar drie of meer juridisch gezien onafhankelijke organisaties samenwerken om hun eigen doelen én een gezamenlijk doel te behalen (Provan & Kenis, 2008). Echter, er is nog weinig onderzoek gedaan naar hoe deze netwerken georganiseerd zijn, of ze zo effectief mogelijk zijn, en of ze de bibliotheek daadwerkelijk ondersteunen bij het realiseren van functies. Het doel van deze studie is daarom om erachter te komen of en hoe types netwerkorganisaties bij de effectiviteitscondities voor een netwerk passen in de bibliotheek Twenterand, en of dit invloed heeft op het realiseren van de wettelijke functies van en door de bibliotheek. Dit is onderzocht bij de drie netwerken waarin de bibliotheek Twenterand zich bevindt, aan de hand van 13 semigestructureerde interviews. Resultaten laten zien dat de passendheid volgens de betrokken personen invloed heeft op het realiseren van functies door de bibliotheek Twenterand. Dit draagt bij aan bestaande literatuur in de vorm van een kwalitatieve case study, die een theorie test in de praktijk.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:70 social sciences in general, 88 social and public administration
Programme:Public Administration MSc (60020)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/94596
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page