University of Twente Student Theses

Login

Succesvol innovatief samenwerken : kwalitatief onderzoek naar in hoeverre zachte succesfactoren aanwezig zijn binnen de innovatieve Publiek Private Samenwerking ten behoeve van vervanging IT-infrastructuur Defensie om tot een effectieve interorganisationele samenwerking te komen.

Kerkmeijer, E. (2023) Succesvol innovatief samenwerken : kwalitatief onderzoek naar in hoeverre zachte succesfactoren aanwezig zijn binnen de innovatieve Publiek Private Samenwerking ten behoeve van vervanging IT-infrastructuur Defensie om tot een effectieve interorganisationele samenwerking te komen.

[img] PDF
785kB
Abstract:Het doel van dit onderzoek is inzicht verkrijgen in aanwezigheid van zachte succesfactoren binnen de Publiek Private Samenwerking ten behoeve van vervanging IT-infrastructuur Defensie om tot een effectieve interorganisationele samenwerking te komen en om zo aanbevelingen te doen om dit te bereiken. Om dit doel te bereiken is een model ontwikkeld op basis van bestaande theorieën. Deze onderliggende theorieën richten zich op de zogenaamde arena van samenwerking waar de daadwerkelijke interactie plaatsvindt. Deze modellen gaven handvatten om zachte succesfactoren verder te operationaliseren en gaven inzicht hoe deze beïnvloed worden vóór en tijdens de daadwerkelijke samenwerking. Deze kapstok is gebruikt om resultaten op te halen vanuit de casestudy. De belangrijkste onderzoeksresultaten zijn dat belangrijke succesfactoren zoals vertrouwen, gedeeld eigenaarschap proces en transformatief leren niet volop aanwezig zijn. Echter is de erkenning van wederzijdse afhankelijkheid over de gehele breedte aanwezig: men is overtuigd dat men niet afzonderlijk van elkaar de doelstelling van het programma kan behalen. Dit gevoel is zo sterk dat men het programma uiteindelijk een succes ziet worden, echter wel buiten het vastgestelde tijdschema. Het veelal ontbreken van zachte succesfactoren is te herleiden naar de harde factoren. Geconcludeerd kan worden dat de startconditie en de condities rondom deze interorganisationele samenwerking (regels, voorwaarden) een grote invloed op de daadwerkelijke interactie hebben. Dit betekent dat de zogenaamde arena van interactie waar de samenwerking daadwerkelijk plaatsvindt in een vergelijkbaar keurslijf zit waar de gehele Defensieorganisatie mee te maken heeft.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Risicomanagement MSc (75083)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/94734
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page