University of Twente Student Theses

Login

Persoonlijke informatieprofielen bij kanker : Onderzoek naar de voorkeuren van de vormgeving van online informatievoorziening bij vrouwen in de risicogroep van borstkanker

Roesink, Ozzy (2023) Persoonlijke informatieprofielen bij kanker : Onderzoek naar de voorkeuren van de vormgeving van online informatievoorziening bij vrouwen in de risicogroep van borstkanker.

Full text not available from this repository.

Full Text Status:Access to this publication is restricted
Abstract:In deze studie wordt er gekeken naar de verschillen in wensen van het aanbod van informatie onder vrouwen van 30 jaar of ouder op het gebied van vormgeving van de informatie, zodat later elke borstkankerpatiënt geïnformeerd kan worden over haar ziekte op de manier die het meeste aansluit bij deze wensen. Wanneer patiënten namelijk te veel of te weinig geïnformeerd worden over hun ziekte kunnen er angst of depressie klachten optreden, terwijl goed geïnformeerde patiënten meer tevreden zijn over hun zorg, beter zijn voorbereid op het traject erna en betere gezondheidsresultaten ontvingen. Wanneer een patiënt de gegeven informatie over de gediagnostiseerde ziekte beter begrijpt, dan kan de patiënt een keuze maken in overleg met de zorgverleners over eventuele behandelmogelijkheden die goed aansluiten bij de wensen van de patiënt. Het betrekken van de voorkeuren en benodigdheden van patiënten in het zorgproces bevorderd de kwaliteit van zorg, zorgt voor betere uitkomsten en verhoogd de patiënttevredenheid. Hierbij wordt in deze studie de focus gelegd op de informatie die online te vinden is op bijvoorbeeld een website als kanker.nl.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:70 social sciences in general
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/95458
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page