University of Twente Student Theses

Login

Netwerk governance en samenwerking binnen de Netwerken Palliatieve Zorg Twente : Een kwalitatief onderzoek naar het verband tussen de vorm van netwerk governance, de condities en de kwaliteit van de samenwerking binnen de Netwerken Palliatieve Zorg Twente

Bakkal, Melis (2023) Netwerk governance en samenwerking binnen de Netwerken Palliatieve Zorg Twente : Een kwalitatief onderzoek naar het verband tussen de vorm van netwerk governance, de condities en de kwaliteit van de samenwerking binnen de Netwerken Palliatieve Zorg Twente.

[img] PDF
1MB
Abstract:Inleiding: Het Nederlandse zorgstelsel zet een belangrijke stap in de aanpak van de uitdagingen binnen de gezondheidszorg, na de introductie van het Integraal Zorgakkoord (IZA). Complexe zorg vereist multidisciplinaire samenwerking en afstemming, waardoor samenwerking binnen regionale netwerken een speerpunt is in het toekomstige geïntegreerde zorgsysteem. Netwerk governance speelt een kritische rol in de effectiviteit van een netwerk. Dit onderzoek heeft als doel een dieper inzicht te verkrijgen in netwerk governance en de kwaliteit van de samenwerking binnen de NPZ Twente. Methodologie: Er is kwalitatief onderzoek uitgevoerd middels semigestructureerde interviews (n = 12). Resultaten: Uit de bevindingen blijkt dat binnen de NPZ Twente sprake is van een optimale match tussen de vorm van netwerk governance en de condities. De kwaliteit van de samenwerking binnen de NPZ Twente kan worden geclassificeerd als moderaat tot hoog. Hieruit volgt dat er onvoldoende bewijs is dat de optimale match tussen de vorm van netwerk governance en de condities leidt tot een optimale kwaliteit van de samenwerking. Conclusie: Gebaseerd op resultaten van dit onderzoek is geconcludeerd dat er geen veranderingen in de vorm van netwerk governance of condities nodig zijn om de kwaliteit van de samenwerking binnen de NPZ Twente te bevorderen.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
NPZ Twente, Hengelo, Nederland
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:44 medicine, 85 business administration, organizational science
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/96768
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page