University of Twente Student Theses

Login

Kosteneffectiviteitsanalyse van Taxotere® : een onderzoek naar de kosteneffectiviteit van Taxotere® gecombineerd met Doxorubicine en Cyclofosfamide in de adjuvante behandeling van borstkanker

Gielen, F. (2008) Kosteneffectiviteitsanalyse van Taxotere® : een onderzoek naar de kosteneffectiviteit van Taxotere® gecombineerd met Doxorubicine en Cyclofosfamide in de adjuvante behandeling van borstkanker.

Full text not available from this repository.

Full Text Status:Access to this publication is restricted
Abstract:Het middel Taxotere, ontwikkeld door Sanofi-Aventis, is een chemotherapie die ingezet ordt tegen adjuvante borstkanker. Op dit moment is het zo dat Taxotere in Nederland deel uitmaakt van de middelen die vergoed worden in het basispakket. Een chemotherapie die hiervoor niet aanmerking komt heeft geen bestaansrecht, omdat het dan niet meer wordt voorgeschreven. Nu is het geval dat er een kans bestaat dat Taxotere uit het pakket gehaald wordt. Een van de manieren om de overheid te overtuigen dit niet te doen is om aan te tonen dat een middel kosteneffectief is ten opzichte van een concurrerend middel. Dit onderzoek omvat de kosteneffectiviteitsanalyse van Taxotere voor de Nederlandse situatie door het middel te vergelijken met 5-Fluorouracil. 5-Fluorouracil is het middel wat op dit moment samen met Taxotere in het basispakket zit en geldt daarom als het concurrende middel.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Sanofi-aventis
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Industrial Engineering and Management BSc (56994)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/58612
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page