University of Twente Student Theses

Login

Gezond watermilieu : onderzoek naar het voorkomen en de risico’s van medicijnen in het watermilieu en mogelijk te nemen maatregelen

Verstraaten, M.F. (2008) Gezond watermilieu : onderzoek naar het voorkomen en de risico’s van medicijnen in het watermilieu en mogelijk te nemen maatregelen.

[img] PDF
2MB
Abstract:Dit onderzoek is mede tot stand gekomen door samenwerking met de stichting Huize Aarde uit Enschede. Sinds het jaar 2003 voert de stichting Huize Aarde het modelproject Groene Gezondheid. Dit modelproject stimuleert de ontwikkeling van een agenda met concrete beheersmaatregelen voor een duurzame aanpak van medicijnvervuiling in de provincie Overijssel. Hiervoor is een samenwerking tussen betrokken partijen noodzakelijk. Deze partijen zijn naast instellingen voor onderzoek, onder andere waterschappen, waterleidingbedrijven, de landbouwsector, GGD, patiëntenorganisaties en provinciale- en gemeentelijke overheden. Om deze reden heeft de stichting de opleiding Civiele Techniek van de Universiteit Twente benaderd met het verzoek een advies te formuleren met beleidsmaatregelen die provinciale- en gemeentelijke overheden en andere actoren kunnen uitvoeren om medicijnvervuiling van water tegen te gaan. Met dit onderzoek wordt getracht dit advies te formuleren.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Civil Engineering and Management MSc (60026)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/58113
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page