University of Twente Student Theses

Login

Improving Reference Selection Within Bid Processes : A Master Thesis Within The Sales Department Of Capgemini Outsourcing

Ouden, V. den (2008) Improving Reference Selection Within Bid Processes : A Master Thesis Within The Sales Department Of Capgemini Outsourcing.

[img] PDF
1MB
Abstract:Tijdens de laatste wereldwijde kennismanagement vergadering van Capgemini Outsourcing zijn er diverse speerpunten bepaald om aanbiedingsprocedures efficiënter en effectiever te maken. Één van deze speerpunten is referentieselectie. Een referentie is een beschrijving van diensten die geleverd worden aan een bestaande klant. Als een potentiële klant (delen van) zijn informatie technologie wil uitbesteden, dan vraagt deze om referenties die laten zijn dat Capgemini over de gewenste capaciteiten beschikt. Referentieselectie is het proces om geschikte referenties te vinden die voldoen aan de gestelde eisen. In het verleden was er geen vaststaande procedure voor referentieselectie. Bovendien was er geen overzicht van de aanwezige referenties. Het resultaat van de selectie hing volledig af van de kennis van de betrokken salesmedewerkers. Referentieselectie kostte veel tijd en moeite en vaak resulteerde het niet in een optimale keuze van referenties: de referenties voldeden vaak niet volledig aan de eisen van de klant. Tijdens deze afstudeerstage is er een referentieselectiesysteem ontworpen en ontwikkeld, dat gebaseerd is op case-based reasoning en salesmedewerkers assisteert bij het selecteren van geschikte referenties binnen aanbiedingstrajecten. Dit Reference Tracking System verbetert zowel de efficiëntie als de effectiviteit van het referentieselectieproces.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Capgemini Outsourcing Netherlands
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Industrial Engineering and Management MSc (60029)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/59093
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page