University of Twente Student Theses

Login

Als beste getest : de wateetenbeweegik-bus : een proces- en effectonderzoek naar het gebruik van tailoring bij het verbeteren van de energiebalans in Nederland

Grobbe, H.P.M. (2008) Als beste getest : de wateetenbeweegik-bus : een proces- en effectonderzoek naar het gebruik van tailoring bij het verbeteren van de energiebalans in Nederland.

[img] PDF
2MB
Abstract:In dit rapport wordt verslag gedaan van het onderzoek naar de nieuwe theoriegestuurde Wateetenbeweegik-Bus, waarbij gebruik is gemaakt van getailorde voorlichting over gezond eten en bewegen. Hiervoor is een proces- en effectonderzoek gehouden onder de bezoekers van de bus. Voor het onderzoek is een schriftelijke enquête gehouden direct voor het bezoek aan de bus, direct na het bezoek en vier weken na het bezoek. De resultaten van de enquête wijzen uit dat de verschillende onderdelen van de bus goed bezocht en hoog gewaardeerd worden. Het geprinte persoonlijke advies wordt goed bewaard en een deel van de bezoekers heeft het advies nogmaals via de mail ontvangen en zich daarbij aangemeld voor de nieuwsbrieven. Kijkend naar de effecten is er vooral verandering in kennis. Er is een hoge intentie om het eet- en beweeggedrag te verbeteren en dit wordt ook door een meerderheid van de respondenten helemaal of gedeeltelijk uitgevoerd. Dit wordt vooral bewerkstelligd door veranderingen in alléén eten, of in eten én bewegen. Tot slot blijkt dat respondenten na het bezoek aan de bus zich verder geïnformeerd hebben over gezond eten en bewegen via de websites van de organisaties of ergens anders.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Stichting Voedingscentrum Nederland
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies MSc (60713)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/59513
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page