University of Twente Student Theses

Login

Woninginbraken en buurtkenmerken: een onderzoek naar de samenhang tussen woninginbraken en buurtkenmerken in de gemeente Enschede

Spanjer, Elise (2011) Woninginbraken en buurtkenmerken: een onderzoek naar de samenhang tussen woninginbraken en buurtkenmerken in de gemeente Enschede.

[img] PDF
1MB
Abstract:Deze studie doet onderzoek naar de relatie tussen buurtkenmerken van de gemeente Enschede en woninginbraken in de gemeente Enschede voor de jaren 2007 en 2008. Daarbij worden de buurtkenmerken vergeleken met zowel de gegevens afkomstig van de Politie Twente alsmede de gegevens afkomstig van de Dynamische Buurtmonitor. Na het verwijderen van twee voorspellers zijn de woninginbraken uiteindelijk vergeleken met de buurtkenmerken gemiddeld inkomen, arbeidsmarkt, bevolkingssamenstelling en slachtofferschap. Slachtofferschap kan onderverdeeld worden in percentage slachtofferschap autodiefstal en percentage slachtofferschap geweldsdelicten. Na het doen van de analyse is naar voren gekomen dat er, voor wat betreft de gegevens afkomstig van de Politie Twente, samenhang bestaat tussen de woninginbraken en de buurtkenmerken gemiddeld inkomen en arbeidsmarkt. Voor de gegevens afkomstig van de Dynamische Buurtmonitor bestaat er een samenhang tussen woninginbraken en percentage slachtofferschap geweldsdelicten.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration BSc (56834)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/63087
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page