University of Twente Student Theses

Login

Onderzoek van onderwijs: De beschrijving van een onderzoek naar de wiskundig-didactische kennis die wiskundedocenten opdoen door lesson study in een Community of Learners

Weijenberg, Diana van de (2009) Onderzoek van onderwijs: De beschrijving van een onderzoek naar de wiskundig-didactische kennis die wiskundedocenten opdoen door lesson study in een Community of Learners.

[img] PDF
174kB
Abstract:Om de professionaliteit van wiskundedocenten te vergroten is een Community of Learners opgericht. Het doel van deze groep is het, aan de hand van de methode lesson study, vergroten van de kennis over het leren van leerlingen. Eén onderdeel van deze methode is het ontwikkelen van een kader waarmee dit leren van leerlingen in kaart kan worden gebracht. Voor het voltooien van het vak Onderzoek van Onderwijs is dit onderzoek van dichtbij gevolgd en is een meetinstrument ontwikkelt waarmee het leren van leerlingen vastgelegd kan worden. Onderdeel van dit meetinstrument is een verwerkingslijst waarop de uitspraken van leerlingen en docent aangevinkt kunnen worden. Aan de hand van deze verwerkingslijst is het mogelijk om het abstractieniveau van de leerlingen te volgen, maar ook wordt hiermee duidelijk waar en waarom leerlingen tegen problemen aanlopen.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:81 education, teaching
Programme:Educational Science and Technology MSc (60023)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/64296
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page