University of Twente Student Theses

Login

Doelverandering binnen het Kulturhusbeleid : een studie naar doelveranderingen binnen het beleid ten aanzien van Kulturhusen in de provincie Overijssel rond de herformulering van 2007

Dekker, R. (2014) Doelverandering binnen het Kulturhusbeleid : een studie naar doelveranderingen binnen het beleid ten aanzien van Kulturhusen in de provincie Overijssel rond de herformulering van 2007.

[img] PDF
31MB
Abstract:Dit document betreft een bacheloronderzoek voor de studie Bestuurskunde aan de Universiteit Twente naar de wijze waarop beleidsdoelen kunnen veranderen. Door een bundeling van verspreidde kennis over beleidsdoelen, wordt een conceptueel model verkregen. Met dit model kunnen de verschillende elementen die aan beleidsdoelen kunnen veranderen, worden bekeken. In deze bachelorscriptie wordt dit model vervolgens toegepast op het Kulturhusbeleid van de provincie Overijssel. Door middel van een content-analysis van beleidsdocumenten t.a.v. dit Kulturhusbeleid wordt nagegaan of de doelen van dit beleid door de tijd heen veranderd zijn. Uit de studie blijkt dat deze doelen rond 2007 significant en blijvend veranderd zijn op een aantal elementen van het conceptueel model. Deze studie geeft daarmee niet alleen inzicht in het Kulturhusbeleid zelf, maar voornamelijk een voorbeeld van een conceptualisatie en operationalisatie van het concept “beleidsdoel”.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Public Administration BSc (56627)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/65665
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page