University of Twente Student Theses

Login

De Concrete Canvas Shelter : een onderzoek naar de bruikbaarheid van de concrete Canvas Shelter voor de Nederlandse Krijgsmacht

Schoonderbeek, A.P. (2011) De Concrete Canvas Shelter : een onderzoek naar de bruikbaarheid van de concrete Canvas Shelter voor de Nederlandse Krijgsmacht.

[img] PDF
4MB
Abstract:De Nederlandse Krijgsmacht is in de afgelopen jaren veelvuldig geconfronteerd met expeditionair optreden. Er is momenteel geen zekerheid over de toekomstige missies van Defensie maar het lijkt zeer waarschijnlijk dat deze manier van optreden zich in de toekomst zal voortzetten (Minister en Staatssecretaris van Defensie, 2007). Bij expeditionair optreden worden Nederlandse militairen veelal voor langere tijd uitgezonden. Dit heeft als consequentie dat Defensie één of meerdere (basis)kampen zal moeten realiseren waar vanuit opgetreden kan worden. Bij het Kenniscentrum Genie (KC GN), dat verantwoordelijk is voor kennismanagement binnen het wapen der Genie, is een nieuw concept voor een militair onderkomen beschikbaar gekomen, te weten de Concrete Canvas Shelter (CCS). Dit onderkomen is gemaakt van het materiaal Concrete Cloth en bestaat uit een driedimensionale vezelmatrix met een speciaal hiervoor samengestelde droge betonmix, dat na besprenkelen met water uithard. De CCS kan, volgens de fabrikant, voor verscheidene doeleinden worden ingezet: van legering tot kantine. De veiligheid die dit onderkomen kan bieden is echter vooralsnog onbekend. Het is voor de Nederlandse Krijgsmacht dan ook van cruciaal belang om de beschermingwaarde te bepalen alvorens de toepasbaarheid van de CCS kan worden vastgesteld. Doelstelling “Het toetsen van de CCS aan een aantal uiteenlopende dreigingen. Het gedrag van de CCS hieronder evalueren en het uitvoeren van een risicoanalyse op basis van ORM, opdat een duidelijk advies kan worden opgesteld aangaande toepasbaarheid van de CCS voor de Nederlandse Krijgsmacht”
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Civil Engineering BSc (56952)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/71768
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page