University of Twente Student Theses

Login

Wat is de impact van de omgeving op een betekenisvolle afdoening voor slachtoffers in ZSM-zaken? : Een beschrijvend onderzoek naar de evaluatiefactoren van rechtvaardigheid in de stad en op het platteland

Lohuizen, Rick van (2017) Wat is de impact van de omgeving op een betekenisvolle afdoening voor slachtoffers in ZSM-zaken? : Een beschrijvend onderzoek naar de evaluatiefactoren van rechtvaardigheid in de stad en op het platteland.

[img] PDF
924kB
Abstract:Dit onderzoek probeert inzicht te verschaffen in de factoren die een rol spelen bij het het vormen van een rechtvaardigheidsoordeel door het slachtoffer over de afdoening van een zaak middels de ZSM-werkwijze. Er worden op basis van de beschikbare literatuur een aantal concepten geoperationaliseerd die uiteindelijk de indicatoren vormen om deze evaluatie over de beoordeling te meten. Hierna wordt de variabele ‘omgeving’ conceptualiseerd om inzichtelijk te maken welke verschillen in de beoordeling van een betekenisvolle afdoening in ZSM-zaken aanwezig zijn in de zowel de stad als op het platteland. Door middel van deze verkegen data wordt geprobeerd een antwoord te geven op de volgende hoofdvraag; Welke impact heeft de omgeving van het slachtoffer in ZSM-zaken op het resultaat van een betekenisvolle afdoening? De data wordt verkregen aan de hand van een enquête die wordt uitgezet onder slachtoffer van ZSM-zaken. Uitgezonderd zijn slachtoffer van zedenmisdrijven en huiselijk geweld in verband met de impact die deze delicten heeft op het slachtoffer. Om terug te komen op de beantwoording van gestelde hoofdvraag, kan er statistisch gezien geen verband worden gevonden voor een andere evaluatie van een betekenisvolle afdoening naar omgeving, wat in het onderzoek is gedefiniëerd als stad en platteland.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Management Society and Technology BSc (56654)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/73177
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page