University of Twente Student Theses

Login

Oeverversteviging langs de Lange Linschoten. Onderzoek naar de oeververstevigingsmethoden langs de Lange Linschoten vanuit zowel technisch als niet-technisch perspecties

Diepenmaat, F.J. (2018) Oeverversteviging langs de Lange Linschoten. Onderzoek naar de oeververstevigingsmethoden langs de Lange Linschoten vanuit zowel technisch als niet-technisch perspecties.

[img] PDF
3MB
Abstract:Langs de Lange Linschoten, een riviertje tussen Oudewater en Linschoten in de provincie Utrecht, zijn de oevers als gevolg van erosie erg afgekalfd. Omdat de veiligheid van de dijkwegen niet meer gewaarborgd kan worden, is oeverversteviging noodzakelijk. Het project loopt al jaren erg stroef omdat veel onduidelijkheid bestaat over wie waar verantwoordelijk voor is, wat de uiteenlopende eisen en wensen van de betrokken stakeholders zijn, en wie waarvoor moet betalen. Voor dit onderzoek is gekozen om terug te gaan naar de oorsprong van de problematiek. Het doel van deze scriptie is het komen tot een voorkeursvariant voor oeverversteviging langs de Lange Linschoten op basis van technische en niet-technische eisen en wensen van de stakeholders. Hiertoe is het studiegebied geanalyseerd op relevante gebiedskenmerken. Ook zijn oeververstevigingstechnieken en hun toepasbaarheid langs de Lange Linschoten onderzocht. Daarnaast is een eerste stap gezet tot het in kaart brengen van relevante eisen en wensen (zowel technisch als niet-technisch) van de betrokken stakeholders. Tot slot zijn afwegingscriteria opgesteld en is een tentatieve MCA gemaakt.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Civil Engineering BSc (56952)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/75755
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page