University of Twente Student Theses

Login

Complexiteit bij ruimtelijke projecten in samenhang met doorlooptijd - Invloeden van de rolvervulling van de projectdriehoek bij kritische gebeurtenissen

Heumen, J.A.G. van (2021) Complexiteit bij ruimtelijke projecten in samenhang met doorlooptijd - Invloeden van de rolvervulling van de projectdriehoek bij kritische gebeurtenissen.

[img] PDF
1MB
[img] PDF
421kB
Abstract:Het doel van dit onderzoek is om inzicht te verkrijgen in de grote mate van dynamiek in de projectomgevingen van ruimtelijke projecten in samenhang met de doorlooptijd.Samenvattend kan het volgende worden gesteld. Het kwantitatieve onderzoek laat zien dat de geplande doorlooptijd van ruimtelijke projecten bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch vooral wordt overschreden met een toenemende gecombineerde sociale- en tijdscomplexiteit, en indien de financiële complexiteit afwezig is. Als financiële complexiteit aanwezig is, is een verband met sociale-tijdscomplexiteit afwezig. Het kwalitatieve onderzoek laat daarbij zien, dat kritische gebeurtenissen -met een herkenbare invloed op de doorlooptijd- binnen de dimensie ‘sociaal’ vanuit een zorgvuldige procesoverweging (overwegend) een grote(re) uitloop veroorzaken. Een deadline, die op basis van andere inzichten, dan complexiteit, is gekozen, draagt daaraan bij. Bij een evenwichtig opererende projectdriehoek wordt geconstateerd, dat een aanzienlijk deel van de kritische gebeurtenissen wordt beheerst binnen de (geplande) doorlooptijd.
Item Type:Essay (EAPAA)
Clients:
gemeente 's-Hertogenbosch, 's-Hertogenbosch
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Master Public Management EAPAA (MPM)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/86281
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page