University of Twente Student Theses

Login

Onderwijs voor Iedereen in de Provincie : Een onderzoek naar de mogelijke rol van de provincie in de thuiszittersproblematiek

Gossen, M.A. (2023) Onderwijs voor Iedereen in de Provincie : Een onderzoek naar de mogelijke rol van de provincie in de thuiszittersproblematiek.

[img] PDF
2MB
Abstract:Thuiszitters zijn kinderen en jongeren die zonder onderwijs thuiszitten, omdat hun problematiek (volledige) deelname in een reguliere dan wel speciale onderwijs setting niet mogelijk maakt. Elk jaar komen er kinderen bij in Nederland die thuiszitter worden. In het afgelopen jaar is het aantal thuiszitters zelfs verdubbeld. Het is van belang dat er wordt ingegrepen om het aantal thuiszitters in Nederland te verminderen. De provincie kan hier mogelijk een rol in spelen. Er liggen op dit moment veel kansen voor de provincie die nog niet worden benut. Op dit moment worden vele problemen waaronder ook de thuiszittersproblematiek op regionaal niveau aangepakt. Dit wordt niet gedaan door democratisch verkozen overheden, maar door samenwerkingsverbanden. Het doel van dit onderzoek is om te onderzoeken of de provincie een rol kan gaan spelen in de aanpak van de thuiszittersproblematiek. Hierbij zal er worden onderzocht wat deze rol inhoudt en of er draagvlak is voor deze mogelijke rol bij de samenwerkingsverbanden passend onderwijs en de provincies. Hiervoor is de volgende onderzoeksvraag opgesteld: Hoe kan de provincie een rol spelen bij het verminderen van het aantal thuiszitters in Nederland?
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:81 education, teaching, 88 social and public administration
Programme:Public Administration MSc (60020)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/97377
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page