University of Twente Student Theses

Login

Innovatie van modulaire reservoirs van microvloeistoffen voor “Orgaan-Op-Chip”: verbetering op gebruikersvriendelijkheid, herbruikbaarheid en vloeistof bemonstering

Ong, C.G.Y (2023) Innovatie van modulaire reservoirs van microvloeistoffen voor “Orgaan-Op-Chip”: verbetering op gebruikersvriendelijkheid, herbruikbaarheid en vloeistof bemonstering.

[img] PDF
2MB
Abstract:Meeste ‘Orgaan-Op-Chips’ zijn stand-alone. Een groot nadeel van stand-alone systemen is dat ze niet met meerdere OOC systemen kunnen integreren. Een verbetering zou kunnen zijn om modulair componenten te ontwerpen zodat ze kunnen passen op een Fluidic Circuit Board. Aangezien het een nieuw techniek is, kan er nog veel aan worden verbeterd. In dit onderzoek wordt er gekeken naar nieuwe mogelijkheden om het concept van het naaldreservoir te vervangen of te verbeteren. Hierbij is het belangrijk dat er rekening gehouden wordt met een viertal belangrijke kenmerken: modulariteit, gebruiksvriendelijkheid, herbruikbaarheid en vloeistof bemonstering. De potentiële, nieuwe reservoirs worden eerst ontworpen in SolidWorks. Deze onderdelen worden vervolgens gefabriceerd met behulp van de 3D-printtechniek genaamd SLA-printen. Vervolgens werden ze op het laboratorium getest op de vier belangrijkste eisen. Deze resultaten werden via een tabel in Excel en in MATLAB-script verwerkt. Daaruit kan worden geconcludeerd dat de huidige 3D geprinte reservoirs nog veel werk nodig hebben om te kunnen voldoen de vier eisen. Om deze techniek toch in de praktijk toe te passen, is het essentieel om een beter begrip te hebben van de instellingen van de 3D-printer. Daarnaast is het ook van belang om kleine ontwerpaanpassingen toe te voegen aan de reservoirs.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:31 mathematics, 33 physics, 35 chemistry, 42 biology, 50 technical science in general
Programme:Biomedical Technology BSc (56226)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/97659
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page